Polityka prywatności

Polityka prywatności Grupy Kapitałowej ECO

1. Zakres obowiązywania

  1. Do Grupy Kapitałowa ECO (zwana dalej: GK ECO) wchodzą następujące spółki prawa handlowego:
    • Energetyka Cieplna Opolszczyzny S.A. z siedzibą przy ul. Harcerskiej 15, 45-118 Opole wpisana do rejestru przedsiębiorców prowadzonego Sąd Rejonowy w Opolu, VIII Wydział Gospodarczy KRS przez pod numerem KRS: 0000014339, NIP: 7542524950, REGON: 531363177, o kapitale zakładowym 155.480.000,00 PLN opłaconym w całości;
    • ECO Kogeneracja Sp. z o.o. z siedzibą przy ul. Harcerskiej 15, 45-118 Opole wpisana do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy w Opolu, VIII Wydział Gospodarczy KRS pod numerem KRS: 0000441535, NIP: 7752644726, REGON: 101513135;
    • ECO Kutno Sp. z o.o. z siedzibą przy ul. Metalowej 10, 99-300 Kutno wpisana do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Łodzi-Śródmieścia w Łodzi, XX Wydział KRS pod numerem KRS: 0000187742, NIP: 7750000835, REGON: 610169675;
    • ECO Logistyka Sp. z o.o. z siedzibą przy ul. Harcerskiej 15, 45-118 Opole wpisana do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy w Opolu, VIII Wydział Gospodarczy KRS pod numerem KRS: 0000334015, NIP: 7542980665, REGON: 160265941;
    • ECO Tarnobrzeg Sp. z o.o. z siedzibą przy ul. Sikorskiego 4, 39-400 Tarnobrzeg wpisana do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy w Rzeszowie, XII Wydział Gospodarczy KRS pod numerem KRS: 0000120875, NIP: 8670003140, REGON: 830337725
    • ECO Malbork Sp. z o.o. z siedzibą przy ul. Sikorskiego 39a, 82-200 Malbork, wpisana do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy Gdańsk-Północ w Gdańsku, VII Wydział Gospodarczy KRS pod numerem KRS: 0000088168, NIP: 5790007328, REGON: 170388073;
    • ECO Serwis S.A. z siedzibą przy ul. Harcerskiej 15, 45-118 Opole wpisana do rejestru przedsiębiorców prowadzonego Sąd Rejonowy w Opolu, VIII Wydział Gospodarczy KRS przez pod numerem KRS: 0000016151, NIP: 7540334412, REGON: 530603030,;ECO Jelenia Góra Sp. z o.o. z siedzibą przy ul. Karola Miarki 46, 58-500 Jelenia Góra wpisana do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia-Fabrycznej we Wrocławiu, IX Wydział Gospodarczy KRS pod numerem KRS: 0000034550, NIP: 6110203138, REGON: 230415510;
    • ECO Ciepło Lokalne I Sp. z o.o. z siedzibą przy ul. Harcerskiej 15, 45-118 Opole wpisana do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy w Opolu, VIII Wydział Gospodarczy KRS pod numerem KRS: 0000321123, NIP: 7542962472, REGON: 160231043.
  2. Celem niniejszej Polityki Prywatności jest określenie działań podejmowanych przez GK ECO w zakresie ochrony danych osobowych przetwarzanych, w tym zbieranych za pośrednictwem strony internetowej http://www.ecosa.pl.
  3. Dane osobowe to wszelkie informacje, które mogą Cię identyfikować, na przykład Twoje imię i nazwisko, numer telefonu i adres poczty elektronicznej przekazywane przez Ciebie za pomocą formularzy kontaktowych i formularzy zgłoszeń. Kiedy w poniższym dokumencie odwołujemy się do terminu „przetwarzać” albo „przetwarzanie”, mamy na myśli wszelkie czynności i operacje wykonywane na Twoich danych osobowych (np. ich przechowywanie czy analizowanie na potrzeby świadczenia Ci usługi).

2. Informacje dotyczące ADO

  1. Każda ze spółek wchodzących z skład GK ECO jest Administratorem Danych Osobowych (zwanym dalej: ADO) w rozumieniu rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (zwanego dalej: RODO), w odniesieniu do danych osobowych będących osobami fizycznymi.
  2. Dla rozstrzygnięcia o tym, która w danej sytuacji spółka będzie Administratorem Danych Osobowych decyduje informacja przekazana podczas pozyskiwania danych osobowych i wskazująca konkretną spółkę z GK ECO.
  3. Kontakt z ADO może się odbywać:
    • Energetyka Cieplna Opolszczyzny S.A. z siedzibą w Opolu
      pocztą tradycyjną na adres siedziby wskazany w pkt. 1.1 Polityki Prywatności
      mailowo na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
      telefonicznie: 77 5410102
    • ECO Kogeneracja sp. z o.o. z siedzibą w Opolu
      pocztą tradycyjną na adres siedziby wskazany w pkt. 1.1 Polityki Prywatności
      mailowo na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
      telefonicznie: 77 5410320
    • ECO Kutno sp. z o.o. z siedzibą w Kutnie
      pocztą tradycyjną na adres siedziby wskazany w pkt. 1.1 Polityki Prywatności
      mailowo na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
      telefonicznie: 24 2533059
    • ECO Logistyka sp. z o.o. z siedzibą w Opolu
      pocztą tradycyjną na adres siedziby wskazany w pkt. 1.1 Polityki Prywatności
      mailowo na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
      telefonicznie: 77 5410161
    • ECO Tarnobrzeg sp. z o.o. z siedzibą w Tarnobrzegu
      pocztą tradycyjną na adres siedziby wskazany w pkt. 1.1 Polityki Prywatności
      mailowo na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
      telefonicznie: 15 8233178 w. 11
    • ECO Malbork sp. z o.o. z siedzibą w Malborku
      pocztą tradycyjną na adres siedziby wskazany w pkt. 1.1 Polityki Prywatności
      mailowo na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
      telefonicznie: 55 6479224
    • ECO Serwis S.A. z siedzibą w Opolu
      pocztą tradycyjną na adres siedziby wskazany w pkt. 1.1 Polityki Prywatności
      mailowo na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
      telefonicznie: 77 5410191
    • ECO Jelenia Góra sp. z o.o. z siedzibą w Jeleniej Górze
      pocztą tradycyjną na adres siedziby wskazany w pkt. 1.1 Polityki Prywatności
      mailowo na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
      telefonicznie: 75 6469200
    • ECO Ciepło Lokalne I sp. z o.o.
      pocztą tradycyjną na adres siedziby wskazany w pkt. 1.1 Polityki Prywatności
      mailowo na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
      telefonicznie: 77 5410360
  4. GK ECO wyznaczyła jednego Inspektora Ochrony Danych, którym jest Pan Mateusz Bartusik, z którym możecie Państwo się skontaktować w sprawach ochrony swoich danych osobowych i realizacji swoich praw: e -mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub pisemnie na adres siedziby konkretnej spółki wskazany w pkt. 1.1

3. Cel, podstawa prawna i zasady przetwarzania danych osobowych

  1. Dane osobowe osób fizycznych korzystających z formularzy kontaktowych i formularzy zgłoszeń (dalej zwanymi: Użytkownikami) przetwarzane są w celu:
    a) otrzymania odpowiedzi na zadane pytanie i prowadzenia komunikacji z ADO, na podstawie udzielonej zgody (art. 6 ust. 1 lit. a) RODO);
    b) zawarcia i wykonywania umów, w tym przyłączeniowej,  sprzedaży ciepła i innych w ramach usług prowadzonych przez GK ECO (art. 6 ust. 1 lit. b) RODO);
    c) prowadzenia działań marketingu bezpośredniego, na podstawie udzielonej zgody (art. 6 ust. 1 lit. a) RODO);
    d) ewentualnego ustalenia, dochodzenia lub obrony przed roszczeniami, co jest naszym prawnie uzasadnionym interesem (art. 6 ust. 1 lit. f) RODO).

  2. Dane osobowe przetwarzane są przez następujący okres:
    a) w celu otrzymania odpowiedzi na zadane pytanie i prowadzenia komunikacji z ADO oraz w celu prowadzenia działań marketingu bezpośredniego – do czasu cofnięcia zgody;
    b) w celu zawarcia i wykonywania umowy – przez okres prowadzenia negocjacji oraz trwania umowy, a po jej ustaniu do upływu okresów przedawnienia wszelkich roszczeń z niej wynikających.

  3. Podanie danych osobowych w celu, o których mowa w pkt. 3.1 lit. a) jest dobrowolne. Jeżeli nie podasz danych i nie wyrazisz zgody nie będziemy mogli odpowiedzieć na Twoje pytanie
    Podanie danych osobowych w celu, o którym mowa w pkt. 3.1 lit. b) jest dobrowolne jednakże jest warunkiem zawarcia umowy. W przypadku niepodania danych możemy odmówić złożenia Tobie oferty i zawarcia umowy.
    Podanie danych osobowych w celu, o którym mowa w pkt. 3.1. lit. c) jest dobrowolne. Jeżeli nie podasz danych i nie wyrazisz zgody nie będziemy mogli w przyszłości informować Cię bezpośrednio o naszej bieżącej ofercie.

  4. Dane osobowe Użytkowników nie są przekazywane poza teren Polski, Unii Europejskiej i Europejskiego Obszaru Gospodarczego.

  5. Dane osobowe użytkowników mogą być powierzane przez ADO do przetwarzania następującym kategoriom podmiotów: inne spółki GK ECO, których oferta uzupełnia ofertę danego ADO, firmy księgowe, biura rachunkowe, firmy informatyczne, kancelarie prawne. Dane osobowe mogą być także udostępnione: odpowiednim organom państwowym na ich żądanie na podstawie odpowiednich przepisów prawa lub innym osobom, w oparciu o uprzednie zgody Użytkowników.

4. Prawa osoby, której dane dotyczą

  1. Każdy Użytkownik ma prawo dostępu do treści swoich danych i otrzymania ich kopii, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych na podstawie prawnie uzasadnionego interesu oraz prawo do przenoszenia danych.
  2. Jeżeli przetwarzanie odbywa się na podstawie zgody Użytkownik ma prawo cofnąć zgodę na przetwarzanie danych osobowych. Cofnięcie zgody nie będzie wpływać na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie Twojej zgody przed jej wycofaniem.
  3. Użytkownik ma prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna, iż przetwarzanie danych osobowych narusza przepisy RODO lub inne przepisy prawa o ochronie danych osobowych.
  4. W przedmiocie realizacji swoich praw oraz cofnięcia zgody można skontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych pod adresem e-mailTen adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

5. Cookies

  1. Ciasteczka (ang. cookies) to niewielkie pliki, zapisywane i przechowywane na twoim komputerze, tablecie lub smartphonie podczas gdy odwiedzasz różne strony w internecie. Ciasteczko zazwyczaj zawiera nazwę strony internetowej, z której pochodzi, „długość życia” ciasteczka (to znaczy czas jego istnienia), oraz przypadkowo wygenerowany unikalny numer służący do identyfikacji przeglądarki, z jakiej następuje połączenie ze stroną internetową.
  2. W związku z udostępnianiem zawartości serwisu internetowego ecosa.pl stosuje się  tzw. cookies, tj. informacje zapisywane przez serwery na urządzeniu końcowym użytkownika, które serwery mogą odczytać przy każdorazowym połączeniu się z tego urządzenia końcowego, może także używać innych technologii o funkcjach podobnych lub tożsamych z cookies. Opisane w niniejszym punkcie Polityki Prywatności, informacje dotyczące cookies mają zastosowanie również do innych podobnych technologii stosowanych w ramach naszych serwisów internetowych. Pliki cookies (tzw."ciasteczka") stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika serwisu internetowego ecosa.pl. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę domeny serwisu internetowego, z którego pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  3. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
    1. tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób użytkownicy serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości,
    2. utrzymania sesji użytkownika serwisu internetowego (po zalogowaniu), dzięki której użytkownik nie musi na każdej podstronie serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła,
  4. W ramach serwisu internetowego ecosa.pl możemy stosować następujące rodzaje plików cookies:
    1. "niezbędne" pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach serwisu internetowego, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach serwisu,
    2. pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach serwisu,
    3. pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych serwisu.
  5. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym użytkownika. Użytkownicy ecosa.pl serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu użytkownika serwisu internetowego. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej). Niedokonanie zmiany ustawień w zakresie cookies oznacza, że będą one zamieszczone w urządzeniu końcowym użytkownika, a tym samym będziemy przechowywać informacje w urządzeniu końcowym użytkownika i uzyskiwać dostęp do tych informacji.
  6. Wyłączenie stosowania cookies może spowodować utrudnienia korzystanie z niektórych usług w ramach naszych serwisów internetowych, w szczególności wymagających logowania. Wyłączenie opcji przyjmowania cookies nie powoduje natomiast braku możliwości czytania lub oglądania treści zamieszczanych w serwisie internetowym ecosa.pl z zastrzeżeniem tych, do których dostęp wymaga logowania. Poniżej informacja jak wyłączyć pliki cookie w przeglądarce:

    Jak wyłączyć pliki cookie w przeglądarce ?

6. Postanowienia końcowe

  1. GK ECO dokłada wszelkich starań, aby zapewnić wszelkie środki fizyczne, techniczne i organizacyjne ochrony danych osobowych przed ich przypadkowym czy umyślnym zniszczeniem, przypadkową utratą, zmianą, nieuprawnionym ujawnieniem, wykorzystaniem czy dostępem, zgodnie ze wszystkimi obowiązującymi przepisami.
  2. GK ECO zastrzega sobie prawo do zmiany treści niniejszej Polityki Prywatności.
Do góry